Arhiepiscopia Râmnicului le-a oferit tinerilor din Centrele de Plasament o frumoasă zi de toamnă
Sâmbătă, 19 noiembrie, în ajunul sărbătorii Sfântului Cuvios Grigorie Decapolitul de la Mănăstirea Bistrița, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, Sectorul Social-filantropic al Arhiepiscopiei Râmnicului a desfășurat o acţiune social-filantropică menită să aducă bucurie în inimile copiilor de la Centrele de Plasament din Râmnicu-Vâlcea.
Așezată sub genericul Copilăria, bucuria tuturor, acțiunea a fost organizată în colaborare cu Asociaţia pentru copii și bătrâni Sfântul Hristofor din Bucureşti, Liga Femeilor Creştin-Ortodoxe din Vâlcea și Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea.
Cei aproximativ o sută de beneficiari, împreună cu însoţitorii acestora, au avut parte de o zi specială, cu mai multe momente dedicate lor. După ce s-au închinat în Catedrala Arhiepiscopală Sfântul Ierarh Nicolae, la sfintele moaște și la Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului Prodromița, tinerii au vizitat incinta Centrului Eparhial: s-au plimbat prin Grădina Sfântul Ierarh Nicolae, unde au admirat mozaicurile cu sfinți și diversele specii de pomi și arbuști; au admirat biserica Bolniță, cu pictura originală a acesteia, și au aprins lumânări la mormintele ierarhilor din jurul acesteia; au admirat Crucea Voievodului Constantin Șerban din secolul al XVII-lea și Fântâna de piatră a Episcopului Filaret din secolul al XVIII-lea, ambele recent restaurate, prin osteneala Chiriarhului Râmnicului. Cu prilejul vizitei, Părintele Ieromonah Antim, slujitor al Catedralei Arhiepiscopale, a pus în inima tinerilor un cuvânt de binecuvântare din partea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie.
La prânz, tinerii și însoțitorii acestora au vizitat Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Ierarh Nicolae, unde au fost întâmpinați cu multă dragoste de corul instituției vâlcene de învățământ teologic, dirijat de către Părintele Arhidiacon Codruț Dumitru Scurtu. În cadrul concertului oferit beneficiarilor a fost interpretată Balada Sfinților Brâncoveni, troparul Sfântului Cuvios Grigorie Decapolitul, precum și mai multe cântări închinate Maicii Domnului. Cu acest prilej, Părintele Arhidiacon Codruț le-a împărtășit celor prezenți aspecte din viața tinerilor și din misiunea acestora în cadrul comunităților din care fac parte.
După ce au servit masa de prânz la cantina Seminarului Teologic Ortodox, tinerii și însoțitorii acestora au vizitat Muzeul de Istorie din Râmnicu-Vâlcea și au urmărit mai multe filme cu conținut religios.