Ziua Drapelului Naţional sărbătorită la Parohia Toţi Sfinţii din Râmnicu-Vâlcea
În Duminica Tuturor Sfinţilor a fost sărbatorită şi Ziua Drapelului Naţional.
La Parohia Toţi Sfinţii din Râmmicu Vâlcea, în prezența reprezentanților autorităților locale, a fost sfinţit drapelul care, ulterior, a fost arborat pe catargul de la Prefectura Judeţului Vâlcea, în cadrul manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Drapelului Naţional.
Data de 26 iunie a fost aleasă în amintirea zilei când, în timpul Revoluţiei de la 1848, tricolorul roşu-galben-albastru a fost adoptat ca simbol al naţiunii române. Astfel, s-a stabilit ca Tricolorul - roşu, galben şi albastru - să reprezinte steagul naţional al tuturor românilor, purtând deviza Dreptate şi frăţie, acordându-i-se şi denumirea de stindard al libertăţii.
Tricolorul ca simbol al națiunii românești apare la începutul secolului al XIX-lea. Poate fi văzut în picturile de pe pânza drapelului răscoalei lui Tudor Vladimirescu, în cadrul căreia li se atribuie pentru prima oară semnificația: Libertate (albastrul cerului), Dreptate (galbenul ogoarelor), Frăție (roșul sângelui).
Steagul capătă suflet când e purtat, în primul rând, de militari. Drapelul ne umple de bucurie şi ne sprijină în suferinţă, fiind un simbol care se transformă în sentiment atunci când se întâlneşte cu momente cheie din vieţile noastre şi din destinul ţării.