Clipe de iubire pentru cei uitați
La Centrul de Îngrijire şi Asistenţă din Zătreni s-a desfăşurat manifestarea Clipe de iubire pentru cei uitaţi
Luni, 15 februarie 2016, la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă din Zătreni s-a desfăşurat manifestarea Clipe de iubire pentru cei uitaţi, în cadrul Proiectului Iubirea de aproapele meu.
Alături de iniţiatoarea proiectului au fost doamna Aurora Gherghina, subprefect de Vâlcea, Tatiana Mărcoianu, interpretă de muzică populară, Marinela Neagu de la Liga Femeilor Creştin-Ortodoxe din Vâlcea, Antoanela Enăcache, din partea Asociaţiei Zâmbete Colorate, artistul plastic Paul Stănişor, poetul Gigi Poşircă, Societatea Culturală Anton Pan, Fatih Yusuf Ocuklu din Turcia, Nieves Puyuelo Laguna şi Ariadna Blanco Murias din Spania şi Ana Tadasana din Portugia, voluntari în cadrul proiectului, îndrumaţi de doamna Georgeta Mureanu.
Spectacolul de muzică şi poezie oferit de oaspeţi, împreună cu Ionela Costache, asistat social în cadrul Centrului Zătreni, au făcut să vibreze de emoţie şi bucurie inimile celor prezenţi. Părintele Iov Pătraşcu, monahul care scrie cu degetele de la piciorul stâng, un exemplu de voinţă şi reuşită, cu o poveste de viaţă ce a înduioşat o lume întreagă, a transmis în scris oaspeţilor: Dragostea învinge orice suferinţă pentru că cel care te iubeşte cu adevărat îţi poate transforma durerea în bucurie. Ce poate fi mai minunat ca în cea mai cruntă suferinţă să simţi un suflet cald alături de tine, care încearcă să-ţi aducă mereu o vorbă bună, un zâmbet, o mângâiere, o îmbrăţişare, o floare, o rază de soare, te face să te simţi liber şi fericit! Eu mă simt un om iubit de Dumnezeu pentru că mi-a dat puterea să înţeleg sensul vieţii, să apreciez suferinţa ca pe o binecuvântare. Suferind, am învăţat cu adevărat ce înseamnă să fiu liber, să apreciez tot ce este frumos, să văd puterea lui Dumnezeu şi marea Lui dragoste.
Doamna Liliana Cobrescu a mulţumit pentru darurile primite, ce au constat în dulciuri, îmbrăcăminte, alimente şi cărţi, dar şi pentru Clipa de iubire şi bucurie. La final, membrii delegaţiei au vizitat Mănăstirea Troianu, unde părintele stareţ Sava a prezentat istoricul aşezământului, şi au participat la o agapă frăţească.
Manifestarea a fost organizată de către Biblioteca Judeţeană Antim Ivireanul din Râmnicu Vâlcea, Liga Femeilor Creştin-Ortodoxe, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Râmnicu Vâlcea, Asociaţia Zâmbete Colorate din Râmnicu Vâlcea, Societatea Culturală Anton Pann din Râmnicu Vâlcea şi Asociaţia tinerilor formatori pentru promovarea dezvoltarii rurale.