Încheierea Școlii de Vară de la Parohia Jiblea Veche
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin Biroul de catehizare și învățământ cu tinerii, reprezentat de Părintele Mitu Vasile Daniel, responsabil cu cateheza din Protoieria Călimănești, a avut loc festivitatea de închidere a proiectului educațional Școala de Vară, în cadrul Parohiei Jiblea-Veche.
Părintele Constantin Negrea a precizat că „activitățile propuse s-au desfășurat cu entuziasm și copiii au beneficiat de un program duhovnicesc, cu rugăciuni şi discuţii pe teme religioase, civice și despre sănătate, au participat la jocuri în aer liber, lectură, filme educative, ateliere artistice, dar şi practice. Pentru buna desfășurare, pentru diversificarea și susținerea activităților am încheiat trei acorduri de parteneriat cu Asociația Liga Femeilor Creştine- Ortodoxe, Primăria Orașului Călimănești și Biblioteca A.E. Baconsky – Filiala Căciulata. Copiii au fost pelerini pentru o zi, în data de 5 august, cu prilejul hramului Mănăstirii Sfântul Ioan Iacob Hozevitul, participând cu bucurie la slujba arhierească oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului.
La festivitatea de încheiere a proiectului, copiii au încântat auditoriul prin cântările învățate și au primit diplome și DVD-uri cu filmul, realizat de voluntari, despre activitățile proiectului. În pridvorul bisericii s-a realizat o frumoasă expoziție cu obiectele pictate oferind privitorilor plăcerea de a descoperi emoția și creativitatea copiilor prin forme și culori.”
D-na prof. Violeta Negrea, coordonator proiect a subliniat următoarele: „Am inițiat acest proiect educațional împreună cu părintele, pentru a oferi, atât copiilor noștri, cât și celorlalți, o alternativă de petrecere a timpului liber, prin optimizarea comunicării și colaborării între copii, părinți și comunitate. Copiii au avut oportunitatea de a învăța cum să lucreze în echipă, și-au făcut noi prieteni dobândind o schimbare pozitivă a atitudinii față de sine și față de aproape. Sub forma educaţiei nonformale, am vizat transmiterea unor cunoştinţe despre relaţia om-Dumnezeu-mediu, precum și educarea unor comportamente sănătoase şi conduite civilizate. Ne-a bucurat faptul că, pe parcursul celor două săptămâni de activitate, ni s-au alăturat și alte persoane din comunitate, care și-au exprimat dorința să se implice la edițiile viitoare.”
Echipa de proiect a fost formată din: d-na preoteasă Negrea Violeta, profesor-coordonator de proiect, d-na Atanasiu Maria şi d-l Enache Nicolae - profesori de muzică, d-na Constantin Mioara - artist plastic, d-l Munteanu Ion – profesor de ed. fizică, d-na Sporiș Elena - mediator social, d-l Zamfir Tiberiu, profesor de limba engleză și limba germană, d-na Didoiu Grațiela şi d-na Marinaș Ioana – voluntari. Elevii Teodosescu Mihai (cls.a XI-a), Negrea Iulian (cls.a X-a), Didoiu Maria (cls. a VIII-a), Săvulescu Raluca (cls. a VII-a) și Negrea Maria-Cezara (cls. a VI-a) au profitat de acest proiect pentru a câștiga experiență în domeniul voluntariatului.