Eşti aici

Cateheză cu tinerii la Parohia Mălaia
Cateheză cu tinerii la Parohia Mălaia
Cateheză cu tinerii la Parohia Mălaia
Cateheză cu tinerii la Parohia Mălaia
Ziua Tineretului Ortodox

Cateheză cu tinerii la Parohia Mălaia

La Parohia Mălaia, cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului Ortodox, s-a desfășurat o activitate cu tinerii de la Școala cu clasele I-VIII Mălaia. Au participat tineri din clasele a VI-a, a VII-a și a VIII-a.

La Parohia Mălaia, cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului Ortodox, s-a desfășurat o activitate cu tinerii de la Școala cu clasele I-VIII Mălaia. Au participat tineri din clasele a VI-a, a VII-a și a VIII-a. În cadrul discuțiilor cu tinerii, preotul paroh Marius Rogoz a arătat importanța pe care o are credința ortodoxă în formarea și conduita tinerilor din ziua de astăzi. S-au identificat problemele pe care le are un tânăr ortodox în ziua de astăzi și găsirea de metode pentru a rezolva aceste probleme. S-a evidențiat faptul că Hristos trebuie să fie cel mai bun prieten al tinerilor din ziua de astăzi. S-au purtat și alte discuții referitoare la comportamentul tinerilor de astăzi.

Ziua Mondială a Tineretului Ortodox - 2 februarie - a fost instituită la 1992, în cadrul celei de-a XIV-a Adunări Generale Syndesmos. Organizația Mondială a Tineretului Ortodox. Syndesmos s-a înființat la 1953, la Paris, de către un grup de tineri teologi din Finlanda, Franța și Grecia. În prezent, cuprinde peste 126 de organizații de tineret ortodoxe din întreaga lume. Principalele direcții de misiune ale Organizației Mondiale a Tineretului Ortodox - Syndesmos - sunt legate de organizarea de pelerinaje, tabere creștine, cursuri pentru formarea liderilor de grup, festivaluri internaționale de artă creștină, întâlniri cu teologi de marcă și participări la întâlniri ecumenice.

Alte articole despre: