Sărbătorirea Zilei Naționale a României în municipiul Râmnicu-Vâlcea
Locuitori ai municipiului Râmnicu-Vâlcea au participat duminică, 1 decembrie, la Monumentul Independenței din municipiu, cu prilejul desfășurării unei ceremonii religios-militare. Slujba de pomenire a eroilor neamului care au luptat pentru apărarea țării, credinței, libertății, unității și demnității naționale a fost săvârșită de un sobor de preoți, condus de părintele Daniel Mercurie Apostol, vicar administrativ eparhial.
Ceremonia religios-militară, organizată de Instituția Prefectului, Consiliul Județean Vâlcea, Primăria Municipiului Râmnicu-Vâlcea, Arhiepiscopia Râmnicului și Garnizoana Râmnicu-Vâlcea, a debutat cu intonarea Imnului Național de Stat. În continuare, un sobor de preoți, condus de părintele Daniel Mercurie Apostol, vicar administrativ eparhial, a săvârșit slujba de pomenire a eroilor neamului care au luptat pentru apărarea țării, credinței, libertății, unității și demnității naționale, în prezența reprezentaților autorităților de stat, centrale și locale, cadrelor militare și locuitorilor din Râmnicu-Vâlcea. Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Seminarului Teologic Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea, condus de pr. Siluan Dumitru Scurtu.
După rostirea alocuțiunilor, ceremonia religios-militară s-a încheiat cu depunerea coroanelor de flori și defilarea pe bulevardul Calea lui Traian a detașamentului de onoare constituit din militari aparținând Garnizoanei Râmnicu-Vâlcea, Inspectoratului de Jandarmi Vâlcea, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, pe acordurile muzicii militare interpretată de Fanfara Județeană Constantin Brâncoveanu.
Tot cu prilejul Zilei Naționale a României, după Sfânta Liturghie, în locașurile de cult din cuprinsul Arhiepiscopiei Râmnicului a fost săvârșită slujba de Te Deum pentru eroii neamului româneasc, care, prin jertfa lor, au contribuit la unitatea națională a românilor în anul 1918.