Cercul pastoral-misionar „Băbeni” s-a întrunit la Parohia Frâncești II
Luni, 13 noiembrie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la Parohia Frâncești II din Protopopiatul Râmnicu-Vâlcea a avut loc întrunirea preoților din Cercul pastoral-misionar „Băbeni”.
Lucrările cercului pastoral au debutat cu săvârșirea slujbei de Te Deum, urmată de susținerea prelegerii cu tema Apărători ai credinței ortodoxe în timpul comunismului, de către părintele Bociu-Ilina Ionel, preot paroh la Parohia Frâncești II.
„Puterea credinței a fost așa de mare la români, încât au cedat înfrânte și rușinate toate stratagemele oficiale care au încercat să-i lipsească pe români de Taina Botezului sau a Cununiei, de mângâierea troparelor de înmormântare sau de binefacerile spovedaniei. Regenerarea vizibilă și imediată a Bisericii Ortodoxe Române după 1989 constituie cel mai puternic argument al faptului că în cele aproximativ 9500 de biserici, existente în timpul comunismului, toate deschise cultului, preoțimea s-a rugat, a slujit și nu oricum, ci cu credință, devotament și jertfelnicei”, a subliniat părintele.
După prezentare s-au purtat discuții pe marginea temei susținute, dezbătându-se apoi probleme de ordin misionar-pastoral, cultural, social-filantropic şi administrativ, apărute în cadrul vieţii şi activităţii preoţilor şi enoriaşilor din parohii.
În încheiere, părintele Miulescu Radu Constantin, responsabil de lucrările cercului, a mulţumit părintelui paroh pentru organizarea cercului pastoral și celorlalți preoți pentru participare.
Întrunirea preoţilor din Cercul pastoral „Băbeni” a fost un prilej de sporire a comuniunii şi de intensificare a colaborării între preoţi, manifestarea încadrându-se în rândul evenimentelor dedicate „Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti şi Anului comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului”, în Patriarhia Română.