Luna pentru viață 2024 în Arhiepiscopia Râmnicului: Elevi ai Colegiului Național „Alexandru Lahovari” au participat la dezbaterile despre adopție, proiect al Centrului de Consiliere și Informare „Doamna Maria Brâncoveanu”
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, Centrul de Consiliere și Informare „Doamna Maria Brâncoveanu” din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului a organizat vineri, 15 martie, la Colegiul Național „Alexandru Lahovari” din Râmnicu-Vâlcea, proiecția filmului Lifemark, urmată de dezbateri privitoare la criza de sarcină și adopție.
Evenimentul a fost organizat în contextual manifestărilor misionare susținute cu prilejul Lunii pentru viață și a avut drept scop promovarea adopției, dar și îndemnul la autocunoaștere, descoperirea sinelui și a sensului în viață. La discuții și dezbateri au participat PCuv. Protos. Rafail Bratu, Exarhul Mănăstirilor din Arhiepiscopia Râmnicului și Psihoterapeutul Elena Nora Rotomeza.
În cadrul întâlnirii, doamna Viorica Adriana Iancu, Consilier Social al Arhiepiscopiei Râmnicului, a mulțumit doamnelor profesoare Corina Purice și Luiza Ciobanu pentru sprijinirea proiectelor cu caracter pro-viață pe care le desfășoară în această perioadă. În continuare, doamna psihoterapeut Elena Nora Rotomeza a evidențiat că „fiecare întâlnire este benefică pentru că ne ajută să descoperim autenticitatea de a fi noi înșine, iar drumul și căutarea sensului în viață sunt provocări pentru fiecare. Este important să ne cunoaștem rădăcinile, să fim atenți și să luăm din viață tot ceea ce ne folosește”.
Evidențierea impactului benefic al responsabilității colective în întrajutoarea persoanelor aflate în dificultate a constituit tema conferinței Părintelui Protosinghel Rafail Bratu, Exarhul Mănăstirilor din Arhiepiscopia Râmnicului, care a prezentat și nuanțat aspecte privitoare la teologia vieții, subliniind că doar cei ce sunt plini de viață pot deveni și adevărați mărturisitori ai ei. Mântuitorul Hristos, Viața prin excelență, nu este numai dătător al acesteia, ci și împreună călător prin viață cu omul. „Împreună” nu înseamnă o alăturare fizică, ci unirea în Duh și Adevăr a persoanelor, unire ce naște responsabilitatea colectivă definită de Sfântul Apostol Iacov: „cine ştie să facă ce e bine şi nu face, păcat are”(Iacov IV, 17).
La finalul dezbaterilor, părintele exarh i-a îndemnat pe cei prezenți să participe la Marșul pentru viață, organizat în Municipiul Râmnicu-Vâlcea, sâmbătă, 30 martie.