Copii, zâmbete şi mărţişoare
La Centrul de Plasament Ana din Râmnicu Vâlcea s-a desfăşurat manifestarea Copii, zâmbete şi mărţişoare.
Luni, 29 februarie 2016, la Centrul de Plasament Ana din Râmnicu Vâlcea s-a desfăşurat manifestarea Copii, zâmbete şi mărţişoare, în cadrul proiectului Iubirea de aproapele meu.
Marţişorul simbolizează puterea soarelui şi puritatea sufletească, fiind un prilej de a ne mărturisi dragostea şi respectul de aproapele într-o manieră tradiţional românească.
Până în zilele noastre s-a păstrat tradiţia frumoasă moştenită din vremuri de demult, când în prima zi de primăvară oamenii apropiaţi îşi dăruiesc unul altuia cîte un suvenir mic, confecţionat din fire de lînă sau mătase de culoare albă şi roşie, numit „mărţişor”.
Această mică bijuterie e legată de denumirea lunii martie şi exprimă bucuria faţă de sosirea primăverii şi trezirea naturii la viaţă, dragostea faţă de Dumnezeu, dragostea faţă de oameni. Delegaţia proiectului Iubirea de aproapele meu a poposit pentru câteva clipe la Centrul Maternal de la Troianu unde au oferit o clipă de bucurie mamelor şi copiilor dăruind hăinuţe, încălţăminte şi jucării.
La inţiativa doamnei Carmen Olescu, membră a Ligii Femeilor Creştine, băieţii Viorel, Doru şi Dragoş au oferit în dar colegelor şi doamnelor mărţişoarele primite de la organizatori, rostind cu emoţie şi bucurie gânduri şi cuvinte alese în prag de primivară. Alături de doamna Delia Zamfirescu, preşedinta Ligii Femeilor Creştin-Ortodoxe Vâlcea, au participat doamna Marinela Neagu, doamna Elena Popescu reprezentanta Asociaţiei Zâmbete Colorate însoţită de tânara voluntară Andreea Mazilu, părintele Dan Valentin Cîrstea de la biserica Sfântul Mucenic Pantelimon din incinta Spitalului Nr. 2 din Râmnicu Vâlcea care a rostit un cuvânt de învăţătură. Manifestarea a fost organizată de Biblioteca Judeţeană Antim Ivireanul din Râmnicu Vâlcea, Liga Femeilor Creştin Ortodoxe Vâlcea, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Râmnicu Vâlcea, Asociaţia Zâmbete Colorate din Râmnicu Vâlcea, Societatea Culturală Anton Pann Vâlcea.