Daruri pentru copii și adulți instituționalizați în centre sociale din Băbeni
Arhiepiscopia Râmnicului, prin Sectorul Social-Filantropic și cu susținerea financiară a Protoieriei Râmnicu-Vâlcea, a organizat joi, 5 decembrie, o acțiune social-filantropică pentru 210 copii și adulți instituționalizați în două centre sociale din orașul Băbeni, județul Vâlcea.
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, 110 copii și adulți instituționalizați în cadrul Centrului de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică Băbeni-1 și 100 de copii și adulți instituționalizați în cadrul Centrului de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică Băbeni-2 au primit daruri şi au fost părtași, atât cât a reușit fiecare beneficiar, la clipe de bucurie, dăruite de oameni cu inimă mare.
Înainte de împărțirea darurilor, Corul Seminarului Teologic Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea, dirijat de pr. prof. dr. Siluan-Dumitru Scurtu, a interpretat câteva colinde tradiționale, vestind bucuria cea mare adusă omenirii prin Nașterea Domnului.
„În întâmpinarea marelui praznic al Nașterii Domnului, cu gândul la semenii noștri aflați sub povara singurătății, am mers în mijlocul acestora cu multă bucurie, ca semn al iubirii creştine faţă de aproapele. Cele peste 200 de persoane beneficiare din cadrul celor două centre au primit cu lacrimi în ochi tradiționalele colinde și darurile, ce au constat în cărți de rugăciuni, iconițe, dulciuri și fructe, pregătite cu mult drag pentru ei. Deși lucrurile noastre sunt puține, ne dorim ca acțiunea noastră să fie un moment de mângâiere, un prilej de bucurie şi lumină, în preajma marelui praznic”, a precizat Viorica Adriana Iancu, consilier social-filantropic eparhial.
Acțiunea socială nu este una singulară, ci este parte din programul social-filantropic pe care Arhiepiscopia Râmnicului, prin Sectorul Social-Filantropic și cele patru protoierii, le derulează periodic.
Aceste acțiuni sociale, a explicat părintele Protoiereu Nicolae Proteasa, au menirea de a veni întru sprijinirea materială și duhovnicească a persoanelor defavorizate social, dar și de a semnala comunității că printre membrii ei se află persoane cu diferite deficiențe psiho-fizice sau alte situații de risc social care au nevoie de sprijinul semenilor.
Alături de reprezentanții Arhiepiscopiei Râmnicului și Protoieriei Râmnicu-Vâlcea, au fost prezenți preoți de la parohii din municipiu și împrejurimile acestuia.