„40 de seri de rugăciune” la Parohia Vlădești
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în cadrul Parohiei Vlădești, a fost lansat Programul „40 de seri de rugăciune".
Programul se adresează atât adulților cât și copiilor, întrucât fiecare creștin are nevoie de ajutorul și binecuvântarea lui Dumnezeu.
Începând cu data de 16 iunie, în fiecare zi de vineri, de la ora 17:00, în cadrul Parohiei Vlădești se săvâșește timp de 40 de săptămâni, Paraclisul Maicii Domnului și se rostesc rugăciuni la toată vremea și trebuința.
Serile se încheie cu o cateheză despre simbolismul Sfintei Liturghii și al obiectelor de cult ce se regăsesc în fiecare biserică, unde părintele paroh Andrei-Ovidiu Leonte împreună cu părintele coslujitor Marius-Colia Moscalu, explică celor prezenți istoricul, simbolismul și importanța Sfintei Liturghii, precum și a fiecărui obiect de cult folosit în cadrul sfintelor slujbele.
La primele întâlniri, părintele paroh a săvârșit în fața credincioșilor Sfânta Proscomidie cu explicațiile necesare privind materiile folosite, pâinea, vinul și apa, semnificația și rolul darurilor aduse de credincioși la Sfântul Altar (prescura, lumânarea, tămâia), pomenirile, rugăciunile și cererile speciale, pentru a-i convinge de prefacerea reală a pâinii și vinului în Trupul şi Sângele Domnului.
Pregătindu-se pentru începerea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, părintele a explicat enoriașilor că nu se cere asistare, ci participare și împreună şedere cu Dumnezeu, slujire lui Dumnezeu împreună cu Sfinții Bisericii și cu Sfinții Îngeri în timpul Sfintei Liturghii.
„Participarea reală la săvârșirea Sfintei Liturghii este, în mod nevăzut, viețuire în Rai şi constituie model de comuniune în iubire şi de mulţumire lui Dumnezeu pentru iubirea Lui cu care ne înconjoară.
În Biserică, ceea ce se spune, se cântă, se aude, se vede, nu înseamnă doar simple gesturi sau simboluri, ci realități ființiale, evenimente cutremurătoare, înțelese doar duhovnicește. Acestea toate prin modul lor tainic grăiesc, învață și păstoresc inimile creștinilor și ale preotului slujitor, astfel încât cu toții să poată grăi: «În Biserica slavei Tale, în cer ni se pare a sta»”, a precizat părintele paroh Andrei-Ovidiu Leonte.