Mergi la conţinutul principal
x

Despre noi

Leacuri din natură

De-a lungul secolelor, monahii cunoscători ai plantelor medicinale au transmis mai departe rețete și metode de vindecare care au la bază nu numai ierburi de leac dar și rugăciunea. De aceea, din ­tot­deauna, în preajma mă­năstirilor au existat bolniţe pentru cei suferinzi pe care călugării îi tămăduiau cu remedii știute doar de ei. Această tradiție a fost moștenită și de obștea Mănăstirii Dragomirna, devenind o frumoasă ascultare și minunată misiune.

Dacă pentru suflet Dragomirna a dat rugă, pentru trup ea a fost sălaș și remediu. Natura este darul lui Dumnezeu pentru om, este o parte din Rai pe care Dumnezeu a dăruit-o omului pentru a-și vindeca sufletul și trupul.

Împletind cunoașterea și experiența cu rugăciunea și înnoind vechea tradiție monahală prin care călugării alinau deopotrivă bolile sufletești și cele trupești, activitatea Atelierului Dragomirna dezvăluie rodul muncii de zi cu zi a maicilor care se îngrijesc de păstrarea sănătății dăruită nouă de Dumnezeu.

Produsele noastre sunt meșteșugite cu grijă și răbdare din ingrediente exclusiv naturale, păstrând calitateașiautenticitatea rețetelor de altădată. Prelucrăm manual fiecare produs în parte, pentru a păstra substanțele active ale plantelor, folosind metoda de procesare la rece.Pentru noi, calitatea produselor este dată de calitatea ingredientelor pe care le folosim.

Chiar dacă unele rețete s-au pierdut de-a lungul timpului, totuși  cele care s-au pastrat au ajuns să fie cunoscute şi preţuite în întreaga lume, leacurile depăşind de mult zidurile lăcaşurilor sfinte.