Eşti aici

Procesiune religioasă de Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil în Drăgăşani

13 Noiembrie 2015 / Viața Eparhiei

Sâmbătă, 7 noiembrie, a avut loc tradiţionala procesiune religioasă prilejuită de sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, care sunt şi patronii spirituali ai Jandarmeriei Române, organizată de către Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi - Drăgăşani, cu binecuvântarea Arhiepiscopiei Râmnicului.

Manifestarea religioasă s-a desfăşurat, ca în fiecare an, pe străzile municipiului Drăgăşani. La procesiune s-au adus şi Moaştele Sfântului Constantin Brâncoveanu de la Mănăstirea Hurezi, din judeţul Vâlcea. Au participat peste 30 de preoţi din Protoieria Drăgăşani şi Protoieria Horezu, preoţi şi măicuţe de la Mănăstirea Hurezi și numeroși credincioși.

Procesiunea a început de la biserica din incinta Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi - Drăgăşani, ce poartă hramul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, unde au fost prezenţi peste cinci sute de credincioşi,  foarte mulţi tineri şi elevi ai şcolilor şi liceelor din oraş, precum şi peste o sută de elevi şi cadre ai şcolii militare. Procesiunea a fost vizibilă pe străzile I.C. Brătianu, Traian, Nicoliţă Sanda, Gib Mihăescu, Tudor Vladimirescu, Tineretului, Decebal cu revenire pe I.C. Brătianu; un traseu de aproximativ cinci kilometri. Au fost înălţate rugăciuni pentru sănătate şi pentru înmulţirea dragostei între oameni. Manifestarea a beneficiat de suportul jandarmilor de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vâlcea, a poliţiştilor din Serviciul Poliţiei Rutiere Drăgăşani şi Poliţia Locală a Municipiului Drăgăşani. În zilele de 8 şi 9 noiembrie, porţiile şcolii au fost deschise zilnic, între orele 8:00 - 16:00, foarte mulţi credincioşi din municipiu închinându-se și rugându-se pentru sănătate, bunăstare şi iertarea păcatelor la Moaştele Sfântului Constantin Brâncoveanu.

Manifestarea religioasă organizată de către Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi - Drăgăşani se desfăşoară în fiecare an pe data de 7 noiembrie şi a ajuns la cea de-a şaptea desfăşurare, prin implicarea preotului militar Drăguţ Marin, a Protoieriilor Drăgăşani și Horezu, a Arhiepiscopiei Râmnicului și a elevilor şi cadrelor din şcoala noastră.

Alte articole despre: