Eşti aici

„Maica Domnului s-a făcut purtătoare a iubirii milostive a lui Dumnezeu față de oameni”, a spus Chiriarhul Râmnicului la Praznicul Bunei Vestiri

25 Martie 2020 / Viața Eparhiei

În cuvântul de învățătură împărtășit la Praznicul Bunei Vestiri, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a arătat că „Maica Domnului este chivotul Legii şi lăcaşul însufleţit al lui Dumnezeu. De aceea ea poate fi numită și Cer sau mai încăpătoare decât Cerurile întrucât cuprinde în trupul său pe Dumnezeu Cel necircumscris Care Se circumscrie în ea. Cel nemărginit Se mărgineşte în ea. Iarăşi şi iarăşi este vorba de faptul că în ea se împlineşte taina: finitul capabil să cuprindă infinitul”.

Chiriarhul Râmnicului a subliniat în continuare: „Maica Domnului s-a făcut purtătoare a iubirii milostive a lui Dumnezeu față de oameni: „De Dumnezeu Născătoare Fecioară, care ai născut pe Mântuitorul, șters-ai blestemul cel dintâi al Evei; că Maică te-ai făcut bunăvoinței Tatălui, purtând în brațe pe Dumnezeu-Cuvântul întrupat. Taina nu suferă cercetare; numai cu credință toți să o slăvim, grăind cu tine și zicând: Netâlcuitule, Doamne, slavă Ție!”.

Fiul lui Dumnezeu Care Se naște trupește din plămada omenității noastre, este bucuria întregului cosmos, iar Maica Domnului este pârga de bucurie a oamenilor întru Dumnezeu. De aceea, Sfântul Macarie Egipteanul arată că înomenirea Celei de-a doua Persoane a Sfintei Treimi aduce bucurie veșnică lumii: „Și întristarea care cuprinde bucuria lumii se desființează, iar harul Domnului face sufletul să împărățească cu El în vecii nesfârșiți”.

Alte articole despre: