Eşti aici

Întrunirea Cercului pastoral-misionar Măciuca

5 Decembrie 2016 / Viața Eparhiei

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în data de 2 decembrie, la Parohia Mamu, din comuna Mădulari, Protoieria Drăgășani, s-au desfășurat lucrările Cercului pastoral-misionar Măciuca.

Întrunirea a debutat cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, fiind continuată prin susținerea temei ,,Cultivarea iubirii, a prieteniei și a respectului față de aproapele, precum și ajutarea oamenilor nevoiași - valori esențiale în vederea formării tineretului creștin ortodox” de către Părintele Florescu Ilie Cristian.

În cadrul dezbaterilor, au fost identificate o serie de mijloace privitoare la susținerea copiilor proveniți din familii aflate în situații de risc, în vederea continuării studiilor și prevenirea abandonului școlar. Totodată, a fost reafirmată idea ca în cadrul parteneriatelor dintre școlile din comunități și parohii, cu sprijinul autorităților locale, să fie continuată campania de susținere a copiilor nevoiași cu rechizite, alimente și rechizite. La nivelul cercului pastoral au fost planificate și o serie de activități culturale la care vor participa grupurile de colindători din cadrul parohiilor, acestea urmând să fie implicate și în organizarea unor activități cu caracter social la nivelul fiecărei comunități.
 

Alte articole despre: