Seminarul Teologic Sfântul Nicolae din Râmnicu Vâlcea

 • Alimente, legume și fructe pentru copiii din casele de tip familial de la Ocnele Mari

  Joi, 28 octombrie, preoți și reprezentanți ai Consiliului elevilor Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea, însoțiți de membri ai Asociației Tinerilor Ortodocși „Sfântul Valentin” și de voluntari, i-au vizitat pe copiii care se bucură de îngrijire în casele de tip familial de la Ocnele Mari.

  29 Octombrie 2021
 • Festivitatea de deschidere a anului școlar la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea

  Luni, 9 septembrie, la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea s-a desfășurat festivitatea de deschidere a anului școlar 2019-2020.

  Festivitatea de deschidere a cursurilor a debutat la Grădinița „Toți Sfinții”, fiind continuată pe platoul din fața Seminarului Teologic, unde un sobor de preoți, consilieri eparhiali și profesori la instituția de învățământ teologic, a săvârșit slujba de Te Deum.

  9 Septembrie 2019
 • Premiu pentru Seminarul Teologic din Râmnicu-Vâlcea la Concursul Național de Folclor „Tradiţie şi spiritualitate în satul românesc”

  Sectorul Teologic – Educațional al Patriarhiei Române a organizat, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, Concursul Național de Folclor: Tradiţie şi spiritualitate în satul românesc.

  Concursul s-a adresat elevilor Seminariilor şi Liceelor Teologice Ortodoxe din cuprinsul Patriarhiei Române.

  17 Mai 2019
 • Etapa județeană a Concursului național interdisciplinar de Limbă şi literatura română şi Religie CULTURĂ ŞI SPIRITUALITATE ROMÂNEASCĂ

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, și cu sprijinul doamnei Prof. Andra Bică, Inspector General al Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, astăzi, 30 martie 2019, Seminarul Teologic  Ortodox „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea a fost gazda etapei județene a Concursului Național Interdisciplinar de Religie și Limba și Literatura Română „Cultură și spiritualitate românească”, pentru elevii claselor V-XII.

  30 Martie 2019
 • After School gratuit la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea

  Valorificând o experiență îndelungată în dezvoltarea și formarea intelectuală a tinerilor, Seminarul Teologic din Râmnicu-Vâlcea este o școală modernă, ai cărei absolvenți performează în diferite domenii de activitate.

  10 Octombrie 2016
 • Ziua Mondială a Meșteșugurilor

  Ziua Mondială a Meșteșugurilor la Școala și Grădinița Waldorf

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin sectorul Învăţământ şi Activităţi cu Tineretul, copiii Şcolii şi Grădiniţei Waldorf din cadrul Seminarului Teologic Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea, cu prilejul Zilei Mondiale a Meșteșugurilor, au efectuat excursii la Mănăstirea Argesului, Catedrala Făgăraş, Mausoleul Mateiaş, Planetariul din Piteşti.

  23 Iunie 2016
 • Au reînceput studiile la Seminarul Teologic Sfântul Nicolae din Râmnicu Vâlcea

  Seminarul Teologic Ortodox “Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu Vâlcea și-a redeschis porțile pentru un nou an școlar. 

  16 Septembrie 2015