Eşti aici

Centrul de Pelerinaje „Sfântul Apostol Andrei”

Pelerinaj la moaștele Sfântului Nectarie, ale Sfântului Dimitrie Basarabov, ale Sfântului Calinic de la Cernica și ale Sfântului Efrem

7 Noiembrie 2016 / Pelerinaje interne

Pelerinaj de o zi

                             

Catedrala Patriarhală din București, cu hramul Sfinții Împărați Constantin și Elena, situată pe Dealul Patriarhiei, ctitorită de voievodul Constantin Șerban și soția acestuia, Bălașa, între anii 1654-1658.

 Mănăstirea Antim - ctitoria Sfântului Ierarh Antim Ivireanul, a fost ridicată în perioada anilor 1713 – 1715 pe locul unei vechi biserici de lemn cu hramul Sfântul Nicolae. Mănăstirea Antim este și reședința  episcopilor vicari patriarhali.

Catedrala Sfântul Spiridon Nou este  socotită cea mai mare biserică ortodoxă existentă în prezent în București, se află pe vechea arteră Podul Șerban Voda, la mică distanță, spre sud, de Piața Unirii.

Mănăstirea Radu Vodă  este așezată pe colina din apropierea Pieței Unirii de astăzi. În 1960 mănăstirea este desființată, iar Patriarhul Justinian o restaurează între anii 1969-1974, locașul fiind resfințit în anul 1979. Pictura bisericii aparține părintelui arhimandrit Sofian Boghiu. Aici se găsesc moaștele Sfântului Ierarh Nectarie, iar din anul 2014 și un fragment din Sfintele moaște ale Sf. Efrem cel Nou.

Mănăstirea Cernica este mănăstirea în care sunt așezate spre închinare și cinstire Moaștele Sfântului Ierarh Calinic aflată în apropiere de București, în județul Ilfov. Așezată la o distanță de numai 12 kilometri spre răsărit de capitală, complexul monahal se întinde pe două dintre insulele lacului Cernica.

Biserica Drăgănescu - cu hramul Sfântului Nicolae, este biserica înveșmântată în tempera de Părintele Arsenie Boca, care între anii 1967-1982, timp de un deceniu și jumătate a pictat această biserică.

Grup minim 40 persoane. Preț: 80 lei.

Informații  la tel: 0722227258/0770598680.

       NB: Opțional  se  pot vizita și alte așezăminte în funcție de timp.  

Alte articole despre: