Eşti aici

Pelerinaj la mănăstirile Curtea de Argeș, Slănic, Robaia, Aninoasa, Negru Vodă și Nămăiești

23 Ianuarie / Pelerinaje interne

Pelerinaj de o zi – Sâmbătă, 4 februarie 2017

Informații  la tel: 0722227258 / 0770598680.

Centrul de Pelerinaje Sfântul Apostol Andrei al Arhiepiscopiei Râmnicului

organizează

- Mănăstirea Curtea de Argeș  este o mănăstire ortodoxă din România, situată în orașul Curtea de Argeș. Ansamblul cuprinde biserica episcopală, unul dintre cele mai celebre monumente de arhitectură din Țara Românească. În timpul regelui Carol I mânăstirea a fost transformată în necropolă pentru familia regală a României.

Mănăstirea Slănic e colţul de rai în care doar liniştea răsună dincolo de pravila de rugăciuni și aşezâmânt sfânt unde oamenii îşi dau noaptea întâlnire cu Dumnezeu.

- Mănăstirea Robaia, aflată în comuna Mușătești din județul Argeș, la o distanță de 25 de kilometri de Curtea de Argeș, este o vatră de sihăstrie atestată documentar încă din secolul al XIV-lea. Numele de Robaia provine de la un atac al turcilor care au intrat în această biserică și au luat oamenii robi în noaptea de înviere.

- Mănăstirea Aninoasa  este situate în satul argeşean cu acelaşi nume. De numele sfântului lăcaş se leagă cel al renumitului pictor Pârvu Mutu, a cărui operă se păstrează aici în mare parte, fiind a doua ca întindere după pictura de la Filipeştii de Pădure.

- Mănăstirea „Negru Vodă” se află în orașul Câmpulung-Muscel, în județul Argeș. Aceasta a fost ctitorită în anul 1215, prin tradiție de către Radu Negru Voievod. Mai apoi, a fost rezidită de Basarab I și fiul său, Nicolae Alexandru. Aceasta va fi reclădită de Matei Basarab, când devine și mănăstire.

- Mănăstirea Nămăiești, cu Hramul Intrarea Maicii Domnului în Biserică și Izvorul Tămăduirii se află la intrarea în Câmpulung-Muscel dinspre Târgoviște (68 km) și Brașov (80 km).

Grup minim 45 persoane - 70 lei.

Informații  la tel: 0722227258 / 0770598680.

 NB: Opționalele se  pot vizita în funcţie de timp.   

Alte articole despre: