Eşti aici

Pelerinaj la Mănăstirea Prislop

7 Noiembrie 2016 / Pelerinaje interne

Pelerinaj de o zi 
Informații  la tel: 0722227258 / 0770598680.

Centrul de Pelerinaje Sfântul Apostol Andrei al Arhiepiscopiei Râmnicului

organizează

Pelerinaj la Mănăstirea Prislop, Mănăstirea Turnu Roșu, Mănăstirea Boia, Mănăstirea Cornet, Mănăstirea „Sf. Cuv. Ioan Iacob”, Mănăstirea Lainici și Mănăstirea Polovragi

           - Mănăstirea Prislopmormântul Părintelui Arsenie Boca). Este situată în județul Hunedoara și reprezintă unul din cele mai importante așezăminte religioase ortodoxe din Transilvania.

- MănăstireaTurnu Roșu, cu hramul Adormirea Maicii Domnului. Prima atestare documentară a mănăstirii datează la anul 1601. Nu se cunoaște exact data construirii mănăstirii vechi, dărâmată la sfârșitul secolului al XVIII-lea (în 1761) de generalul Bucow din dorința Mariei Tereza de a stăvili credința Ortodoxă. În anul  1994, Mitropolitul Antonie Plămădeală a  reînfiinţat mănăstirea și l-a instalat ca stareţ pe protosinghelul Petroniu Tănase.

 Mănăstirea Boia, cu hramul Acoperământul Maicii Domnului se află la poalele Munţii Carpaţi spre Făgăraş, între păduri de brazi şi stejari, departe de zgomotul civilizaţiei, pe valea pârâului Boia, în comună Câineni din jud. Vâlcea. Acest sfânt așezământ a fost ridicat în anul 2005, cu ajutorul financiar al familiei Nicolae Boromiz şi Gheorghe Ureche din satul Grebeşti.

        - Mănăstirea Cornet cu hramul Tăierea capului Sf. Ioan Botezătorul este construită în urmă cu aproape trei veacuri şi jumătate în 1666 de marele vornic Mareş Băjescu. În anul 1898, cu ocazia construirii tunelului pentru calea  ferată, ce subtraversează poarta  edificiului s-au construit alte chili, în partea dreaptă a mănăstirii.

        - Mănăstirea „Sf. Cuv. Ioan Iacob” -  construită în Țara Loviștei, com.  Racoviţa, judeţul Vâlcea.

- Mănăstirea Lainici se află în minunatul defileu al Jiului, la 32 de km. de Târgu-Jiu și la 25 de km. de Petroșani. Este  o mănăstirea de călugări cu hramul Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Aici se află și moaștele Sfântului Cuvios Irodion.

           - Mănăstirea Polovragi, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” este  situată la nord-est de Tg. Jiu, pe șoseaua Tg. Jiu - Rm. Vaâcea, la poalele muntelui Piatra Polovragilor. Recentele cercetări istorice stabilesc vechimea Mănăstirii Polovragi în jurul anului 1505.

Grup minim 40 persoane - 80 lei.

Informații  la tel: 0722227258 / 0770598680.

NB: Opționalele se pot vizita în funcție de timp.   

Alte articole despre: