Eşti aici

Seară de cateheză în Parohia Genuneni

18 Mai 2018 / Învățământ

În ajunul sărbătorii Înălțării Domnului, la Parohia Genuneni din comuna Frâncești, după slujba Vecerniei unite cu Litia, preoții Ion și Constantin Iordănescu  au sustinut cateheza „Înălțarea Domnului - înălțarea noastră sufletească”. La activitatea catehetică au participat copii din parohie, dar și credincioșii prezenți la slujba de seară.

Înălţarea cu trupul la cer a Mântuitorului Hristos înseamnă cea mai înaltă demnitate la care poate fi ridicată firea noastră umană şi prin aceasta ne sunt date nouă posibilităţi fără margini. Peste orizontul strâmt al păcatului şi al morţii, pentru om răsare acum soarele neapus al îndumnezeirii Sale. Trupul înviat şi înălţat la cer al Domnului nostru Iisus Hristos este cea mai sigură garanţie a vieţii noastre veşnice. Nestricăciunea Trupului Său devine hrana veşniciei noastre.

Dar această strălucită descoperire a demnităţii de împărat a Mântuitorului nu umbreşte cu nimic veşnica Sa slujire de Arhiereul. în Vechiul Testament arhiereul intra pentru scurtă vreme în Sfânta Sfintelor spre a aduce jertfa pentru poporul ales, ori acum Arhiereul „şade de-a dreapta tronului Slavei în ceruri” (Evrei VIII, 1), mijlocind pentru întreaga zidire”, a subliniat părintele paroh. 

Alte articole despre: