Eşti aici

La început de an școlar 2019-2020, 2906 elevi au primit rechizite oferite de Arhiepiscopia Râmnicului

19 Septembrie 2019 / Învățământ

Pentru a preîntâmpina  abandonul școlar, Arhiepiscopia Râmnicului a oferit un sprijin real copiilor care provin din familii cu posibilități materiale reduse. Astfel, la debutul anului școlar 2019-2020, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, 2906 elevi din eparhie au primit rechizite școlare, în valoare de 121663 lei.

Abandonul școlar este o problemă actuală generată de cauze multiple și reflectă lipsa de interes, motivaţie, încredere în educaţia şcolară, dar și dificultățile materiale cu care se confruntă părinții, din dorința de a-și susține financiar copiii, pentru a beneficia de servicii educaționale de calitate. 

În fiecare parohie din cele patru protopopiate ale Arhiepiscopiei Râmnicului, s-au distribuit materiale necesare unui nou început de an școlar, prin implicarea directă a preoților.  Scopul aceastei activități este de a susține școlarizarea elevilor din categorii dezavantajate, copii aflați în situație de risc, dar și pentru a încuraja copiii capabili de performanță.

Acest proiect social este derulat în fiecare an în Arhiepiscopia Râmnicului, în luna septembrie, urmărind ajutorarea copiilor în nevoie, pentru a încuraja prezența acestora la școală.

Dezbaterile recente referitoare la educaţia religioasă în şcoli, au constatat, deși nu și-au propus în mod expres acest lucru,  importanţa şi necesitatea intensificării cooperării dintre Familie, Şcoală şi Biserică în domeniul educaţiei.

Alte articole despre: