Eşti aici

Părintele Marin Bădulescu – evlavios slujitor al Bisericii dreptmăritoare

13 Ianuarie 2018 / Cultural

Mesajul de condoleanțe al Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la înmormântarea Preacucernicului Părinte Profesor Marin Bădulescu

Cu părintească durere am aflat vestea trecerii la cele veşnice a Preacucernicului Părinte Marin Bădulescu, păstor al Parohiei Gorunești din localitatea Bălcești, Protoieria Drăgășani, timp de 35 de ani.

Părintele Marin s-a născut la 27 august 1940, în localitatea pe care a și ajuns mai târziu să o păstorească, din părinții binecredincioși, Ion și Aurelia, ca al doilea copil, primind la botez numele Marin.

După școala primară efectuată în localitatea natală, a absolvit în anul 1956 liceul din Balș, urmând apoi cursurile Seminarului Teologic Sf. Grigorie Teologul din Craiova.

Absolvent al Facultății de Filologie din București, va activa din anul 1961, ca profesor de Limba Română, Limba Franceză și Limba Latină la Liceul Petrache Poienaru din Bălcești.

În anul 1970, s-a căsătorit cu domnișoara Maria, distinsă profesoară de Geografie, Dumnezeu binecuvântându-le familia cu doi copii: Marian și Denisa, băiatul urmându-i chemarea tatălui său, ajungând un vrednic slujitor al altarului. Toţi cei care l-au cunoscut l-au respectat și iubit pentru personalitatea sa plină de zel misionar și pentru dragostea pe care o împărtășea tuturor.

În anul 1975 este hirotonit preot pe seama Parohiei Gorunești, Protoieria Drăgășani, localitatea Bălcești pe care o va păstori până la pensionarea sa în anul 2010.

De-a lungul misiunii sale preoțești a îndeplinit funcțiile de Inspector metodist la disciplina Religie, Responsabil cu catehizarea și Responsabil de Cerc Pastoral în Protoieria Drăgășani, cât și Președinte al Consistoriului Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Iubit de cei din jur şi de familia sa, Părintele Marin a reprezentat, pentru cei care l-au cunoscut şi prețuit, modelul de slujitor al lui Hristos, soţ şi tată iubitor, care şi-a dedicat întreaga viaţă Bisericii și familiei sale, având conştiinţa profundă a datoriei împlinite. A îndrumat și învățat zeci de generații de elevi, dintre care nu puțini i-au călcat pe urme, îmbrățișând cariera didactică sau misiunea preoțească.

A avut o activitate pastoral-misionară și cultural-duhovnicească bogată, fiind un  duhovnic apreciat de credincioși și un misionar plin de evlavie și dragoste față de Biserica lui Hristos.

În toată activitatea preacucerniciei sale, s-a străduit să rescrie Cuvântul lui Dumnezeu în inima oamenilor atât prin propovăduirea învățăturii Mântuitorului Hristos și a Sfinților Părinți, cât și prin exemplul personal. Cu multă dragoste și jertfă de sine s-a pus în slujba Bisericii, împlinind cu responsabilitate și conștiinciozitate toate cele ce i-au fost încredințate, sădind iubire, pace și bucurie în sufletele tuturor.

Ne rugăm ca Hristos Domnul să odihnească sufletul părintelui Marin, în loc luminat, în loc de odihnă, de unde au fugit toată durerea, întristarea şi suspinul; şi să-i ierte orice greşeală a săvârşit cu cuvântul, cu fapta sau cu gândul, ca un Dumnezeu bun şi iubitor de oameni!

Veşnică să-i fie pomenirea din neam în neam!

Cu părinteşti binecuvântări şi condoleanţe familiei îndoliate,

VARSANUFIE

Arhiepiscopul Râmnicului

Alte articole despre: