Eşti aici

Cerc pastoral în Parohia Valea Babei

16 Octombrie 2018 / Administrativ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului,  marți,  16 octombrie, a avut loc întrunirea preoților din Cercului pastoral-misionar Gura Văii, al Protoieriei Călimănești.

Lucrările cercului s-au desfășurat la Parohia Valea Babei din comuna Runcu și au debutat cu săvârșirea slujbei de Te Deum, urmată de susținerea temei Mitropolitul Nicolae Bălan – chip de păstor și contribuția la înfăptuirea Marii Uniri.

Prezent la întâlnirea preoților, părintele protoiereu Laurențiu-Nicolae Ceaușu a vorbit despre misiunea social-pastorală a preotului, accentuând faptul că „activitatea pastorală trebuie să fie ancorată în realitatea cu care ne confruntăm efectiv, să aibă capacitatea de a sesiza nevoile, îngrijorările, căutările, apăsările, tensiunile oamenilor de astăzi. Credincioșii așteaptă de la părintele sufletesc cuvântul ziditor și duhul plin de viață al Evangheliei care să determine o formare a caracterului prin asumarea unor valori și transformarea acestora în virtuți”.

Alte articole despre: